Oo.. proszę jak wyglądało:
A wykonanie - bajecznie proste!
Składniki:
- Szklanka suchej kaszy jaglanej
- słoik dżemowy przecieru jabłkowego
- szklanka pieczonej i zmiksowanej dyni
- mały kubeczek jogurtu naturalnego
- garść rodzynek
- łyżka miodu
- łyżeczka cynamonu
- ćwierć łyżeczki imbiru
Kaszę jaglaną - jak zwykle zalewamy wrzątkiem i gotujemy ok 17 minut a później dajemy jeszcze 5-10 minut na wchłonięcie reszty wody. (1 cz kaszy do 2 cz wody)
Następnie do kaszy wrzucamy jabłka, dynię, miód i przyprawy. Dobrze jest to jeszcze podgrzać na wolnym ogniu troszkę - by się ładnie wszytko ze sobą wymieszało.
Jak już wszystko ładnie wygląda, przekładamy kszę do miseczek i dodajemy jogurt i rodzynki.
Efekt - przerósł moje najśmielsze marzenia! :) Polecam!
Wygląda na obłędnie pyszne:)
OdpowiedzUsuńojjj... musiało być mega pyszne
OdpowiedzUsuńsuper, że mam zaszczyt gościć Ciebie na mojej Akcji DYNIA DAY :)
przepis godny bardzo